10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă la Centrul Medical Judeţean Gorj al MAI

Anchetă la Centrul Medical Judeţean Gorj al MAI

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu derulează o anchetă care îi vizează pe o parte din angajaţii Centrului Medical Judeţean Gorj al Ministerului Administraţiei şi Internelor (CMJMI). Verificările au fost demarate la sesizarea Direcţiei Medicale, din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, care a depistat mai multe încălcări ale legii. Acestea aveau legătură cu eliberarea unor acte medicale unei tinere care a candidat pentru un loc la Academia de Poliţie. Verificarea internă a Direcţiei Medicale din cadrul MAI a scos la iveală anumite neconcordanţe, în raport cu procedura legală de eliberare a înscrisurilor medicale, dar nu a avut ca rezultat concedierea vreunui salariat. Un singur angajat a primit avertisment, în legătură cu cele întâmplate. Ministerul a depus însă rezultatele controlului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Patru persoane cercetate

Potrivit conducerii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, la nivelul instituţiei a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de uz de fals de către Adriana Maria Plută, persoană care a folosit, în vederea înscrierii la examenul de admitere la Academia de Poliţie, un act medical ce conţinea date necorespunzătoare realităţii. Documentul fusese eliberat de membrii Comisiei Medicale din cadrul Centrului Medical Judeţean Gorj. Conform aceloraşi surse din conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, în dosarul amintit se efectuează acte premergătoare şi faţă de trei cadre medicale, acuzate de săvârşirea infracţiunilor de neglijenţă în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri oficiale.

Neconcordanţa a fost depistată la Bucureşti

Centrul Medical Judeţean Gorj, la fel ca şi alte unităţi similare din ţară, a eliberat anul trecut fişe medicale pentru candidaţii la unităţile de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, respectiv: şcoli de subofiţeri de poliţie, Academia de Poliţie, jandarmi, ISU şi grăniceri.  Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor, în prima zi a probelor eliminatorii desfăşurate la admiterea de anul trecut, la contravizita medicală au fost identificaţi nouă candidaţi care nu îndeplineau criteriile de selecţie, situându-se sub baremul de înălţime (6 fete) sau având afecţiuni oftalmologice (3 băieţi). Iniţial, cei nouă candidaţi fuseseră declaraţi apţi de către unităţile medicale teritoriale pentru înscrierea la admiterea la Academia de Poliţie. Una dintre cele şase fete care nu au îndeplinit criteriile de selecţie a fost gorjeanca Adriana Maria Plută, cercetată de procurorii târgujieni pentru uz de fals.
• Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS