24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Suporterii craioveni organizează mitinguri de protest faţă de Adrian Mititelu şi conducerea FRF, pe 24 martie şi 8 aprilie

Fotbal – Suporterii craioveni organizează mitinguri de protest faţă de Adrian Mititelu şi conducerea FRF, pe 24 martie şi 8 aprilie

Suporterii echipei Universitatea Craiova au decis să organizeze, în data de 24 martie, la Bucureşti, şi în 8 aprilie, la Craiova, mitinguri de protest faţă de patronul Adrian Mititelu şi faţă de conducerea Federaţiei Române de Fotbal (FRF), informează Mediafax. Fanii au luat această hotărâre în cadrul unei întâlniri de la Bucureşti a membrilor mai multor grupări de suporteri din Craiova, dar şi din Capitală.
Suporterii şi-au arătat nemulţumirea faţă de deciziile FRF referitoare la situaţia Universităţii Craiova şi au anunţat că se dezic de toate acţiunile lui Mititelu. "Lupta continuă pe toate fronturile, susţinând unica idee: îndepărtarea cât mai repede a actualului patron al Universităţii Craiova şi revenirea de la toamnă în Liga a II-a", a anunţat Asociaţia Suporterilor Olteni, care a lansat şi un îndemn către fani de a participa în număr cât mai mare la proteste.
În cadrul aceleiaşi întrevederi, suporterii craioveni au stâns bani pentru cumpărarea de coroane care să fie depuse la mormântul lui Cristi Neamţu, la 10 ani de la decesul acestuia.
Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al FRF, declarase, în ianuarie, că viitoarea Adunare Generală a FRF va vota excluderea Universităţii Craiova şi scandalul declanşat de acest caz se va linişti. Şeful LPF i-a răspuns atunci patronului Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, care a lansat, la 19 ianuarie, acuze la adresa conducerilor FRF şi LPF. Dragomir a spus că decizia de excludere a Universităţii Craiova a fost una legală, precizând că gruparea olteană va fi reprimită în Liga a II-a dacă AG a FRF nu va vota hotărârea.
În 22 mai 2011, aproximativ 1000 de persoane au participat, la Craiova, la un miting al suporterilor Universităţii Craiova. Suporterii au organizat atunci mitingul "pentru formarea unei noi echipe", ei au solicitat implicarea autorităţilor locale. Fanii au scandat împotriva finanţatorului Adrian Mititelu, dar şi "Ştiinţa este Oblemenco" sau "Ştiinţa trebuie să renască".
Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, declara că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din martie sau aprilie 2012. După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.
Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) sunt învinuite de procurorii DNA în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 12 membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS