11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlpinista Crina Coco Popescu, prima femeie care a escaladat cel mai înalt vulcan din Antarctica

Alpinista Crina Coco Popescu, prima femeie care a escaladat cel mai înalt vulcan din Antarctica

Alpinista Crina Coco Popescu a intrat în Cartea Recordurilor, la doar 16 ani, fiind prima femeie care a escaladat Muntele Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica, informează site-ul oficial al World Records Academy, citat de mediafax.ro. Crina Coco Popescu a escaladat Muntele Sidley, care are o înălţime de 4.285 metri, în prima expediţie pe acest vulcan, la care au mai participat Alex Abramov (Rusia), Mario Trimeri (Italia) şi Scott Woolams (SUA), informează World Records Academy. "Ştiam că suntem prima echipă care am urcat pe acest munte şi am simţit asta şi mai bine, atunci când ne căutam cel mai bun drum spre vârf", a declarat Crina după coborâre, fiind citată de site-ul Academiei.
Muntele Sidley este cel mai înalt vulcan din Antarctica şi face parte din "Cele şapte vârfuri vulcanice" ale lumii. Crina a devenit şi cel mai tânăr alpinist din lume şi prima femeie din lume care a încheiat circuitul celor şapte cei mai înalţi vulcani de pe cele 7 continente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS