30.9 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Premierul a cerut creşterea gradului de colectare a taxelor cu 1,5% din PIB, în termen de 60 de zile

Premierul a cerut creşterea gradului de colectare a taxelor cu 1,5% din PIB, în termen de 60 de zile

Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu le-a cerut astăzi miniştrilor şi celorlalţi oficiali guvernamentali cu atribuţii în combaterea evaziunii fiscale să crească gradul de colectare a taxelor şi impozitelor la bugetul de stat cu 1,5% din produsul intern brut în termen de 60 de zile, informează Agerpres.
Şeful Executivului a cerut continuarea fermă a acţiunilor de combatere a evaziunii fiscale, cu accent asupra contrabandei cu alcool şi cu produse vegetale. 
"Avem la dispoziţie două surse importante pentru creşterea veniturilor bugetare şi a produsului intern brut: accesarea şi gestionarea eficientă a fondurilor europene şi combaterea evaziunii fiscale. Avem venituri de 33% din PIB, sub media europeană de 40%. Vă cer ca în termen de 60 de zile acţiunile dumneavoastră de combatere a evaziunii fiscale în zonele alcool şi produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, să aducă venituri la buget de cel puţin 1,5% din PIB. Aveţi sprijinul meu necondiţionat pentru aplicarea măsurilor necesare obţinerii acestui rezultat", a afirmat primul-ministru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS