17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn luptă cu nămeţii

În luptă cu nămeţii

Drumul Naţional 67 D, ce face legătura între Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj, a fost blocat ieri-dimineaţă de o avalanşă produsă în dreptul localităţii Cerna Sat din Caraş-Severin. Iarna provoacă probleme în această perioadă în județul Mehedinţi, unde ninge abundent, iar stratul de zăpadă măsoară până la 1,30 metri. Şoferii care au vrut ieri să ajungă în Mehedinţi sau în Gorj pe DN 67D au fost nevoiţi să se întoarcă din drum.
„Am vrut să ajung în Caraş-Severin, dar am găsit drumul închis din cauza unei avalanşe, va trebui să ne întoarcem. Abia am ajuns şi până aici, dar poliţiştii au spus că în continuare este pericol de avalanşă şi nu putem merge mai departe“, a  spus Vasile Dăogaru, şofer.
Din cauza ninsorilor abundente, stratul de zăpadă de pe versanţi s-a prăvălit pe carosabil. Pentru toți cei care circulă pe aici este o aventură să ajungă la domiciliu. Oamenii din Izverna şi Cerna Sat sunt nevoiţi să meargă 5 şi chiar 10 kilometri pe jos ca să ajungă la conacele din munţi. Ei își croiesc drum prin nămeţi, însoţiţi de câini, care să îi apere de întâlnirile cu vreun lup sau urs.
„Este o iarnă foarte grea, nu am mai văzut așa ceva. Am 53 de ani şi nu mi-a mai fost dat până acum să merg cu zăpada până la brâu. Nici un utilaj nu a putut să urce şi să facă măcar o potecuţă, să putem ajunge şi noi unde avem treabă. Ne este frică să plecăm pe jos, oricând poate să apară un urs ori un lup şi să ne atace“, a spus Ion Dumitrache, un localnic din Izverna.
Ieri la prânz autorităţile încă nu interveniseră. Mormanul rămas în urma avalanşei măsura 2,70 metri şi se întindea pe o lungime de aproape 50 de metri. Doar Poliţia Rutieră din Băile Herculane era la fața locului, iar la limita dintre judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin oameni legii i-au blocat pe toţi participanţii la trafic.
• Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS