15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 350 de victime în incendiul de la închisoarea din Honduras

Peste 350 de victime în incendiul de la închisoarea din Honduras

Peste 350 de deţinuţi au murit, marţi noapte, într-un incendiu devastator care a cuprins o închisoare supraaglomerată din Honduras, multe dintre victime, captive în celule, având parte de o moarte îngrozitoare, conform NewsIn. Este una dintre cele mai cumplite tragedii ale timpurilor moderne. Multe victime au pierit arse sau sufocate, închise în celulele lor din închisoarea Comayagua, aflată la 60 de kilometri nord de capitala Tegucigalpa. 
Oficialii spun că cel puţin 300 de decese sunt confirmate, dar alţi 56 de deţinuţi dintre cei 853 câţi avea închisoarea, sunt daţi dispăruţi şi sunt presupuşi morţi. Pe de altă parte, mulţi deţinuţi ar fi reuşit să evadeze. Închisoarea avea o capacitate maximă de 500 de locuri, dar, lucru obişnuit în sistemul penitenciar din Honduras, avea aproape de două ori mai mulţi deţinuţi decât limita.
Rudele deţinuţilor, disperate să aibă veşti, au încercat să intre cu forţa în închisoare, iar poliţia a răspuns trăgând focuri de avertizare şi gaze lacrimogene, relatează BBC News. Autorităţile au deschis o anchetă pentru a vedea dacă incendiul a fost cauzat de o revoltă sau de o defecţiune a instalaţiei electrice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS