13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul va analiza azi limitarea exporturilor de curent şi va aloca ajutoare pentru sinistraţi

Guvernul va analiza azi limitarea exporturilor de curent şi va aloca ajutoare pentru sinistraţi

Guvernul va analiza azi, în şedinţă, un proiect de hotărâre prin care Transelectrica va putea limita sau sista temporar livrările de energie electrică la export, astfel încât să nu existe probleme în alimentarea cu energie electrică a populaţiei şi consumatorilor industriali interni, informează AGERPRES. 
Primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu a avut ieri o întâlnire de lucru cu miniştrii Transporturilor, Administraţiei şi Internelor, Apărării Naţionale, Mediului, Educaţiei şi Economiei, precum şi cu alţi responsabili din ministere şi structurile subordonate, pentru a analiza situaţia provocată de ninsori şi viscol în judeţele afectate. 
La reuniunea de la Palatul Victoria, premierul a anunţat că azi, în şedinţă, Guvernul va decide şi alocarea de ajutoare umanitare pentru populaţia afectată de intemperii. 
"Principala mea preocupare este legată de gestionarea şi soluţionarea problemelor provocate de ninsorile masive, de viscol şi ger. Mă preocupă situaţia oamenilor care sunt încă izolaţi din cauza zăpezii. Mâine (n.r azi) vom formaliza din punct de vedere juridic, printr-o Hotărâre de Guvern, o decizie luată în urmă cu câteva zile. Este vorba despre ajutoare umanitare pentru cei afectaţi de căderile abundente de zăpadă din judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi şi Vrancea, ajutoare distribuite deja de militari", a declarat premierul Mihai Răzvan Ungureanu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS