20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDE 70 din Mehedinţi blocat din cauza viscolului

DE 70 din Mehedinţi blocat din cauza viscolului

Drumul European 70 din Mehedinţi rămâne în continuare blocat, autorităţile au luat această măsură din cauza viscolului care face ca toată zăpada de pe versanţi să se prăbuşească peste maşinile aflate în trafic. Sute de maşini şi tiruri au fost trase pe dreapta şi aşteapta ca vântul să nu mai bată pentru ca circulaţia să fie deschisă. În Mehedinţi vântul bate cu putere la această oră, iar Dunărea devine din ce în ce mai îngheţată, astăzi şi în amonte de barajul Porţile de Fier I apa fluviului a început să se îngheţe.
Şoferii sunt şi la această oră blocaţi în trafic şi nu se ştie pentru cât timp vor rămâne în autoturisme. 
"Suntem blocaţi aici de mai bine de 12 ore şi cred că nici nu ne vor da drumul prea curând pentru că bate vântul şi e pericol să cadă din nou zăpada de pe versanţi cum a mai căzut şi zilele trecute. Să sperăm că nu o să fie mai rău decât atât, să nu mai ningă", a spus un şofer. 
Pe viaductele dintre Gura Văii şi municipiul Orşova există în continuare pericolul avalanşelor, ieri au avut loc 2 astfel de alunecări de zăpadă.
În ultimele ore au avut loc mai multe avalanşe care au blocat circulaţia, iar prefectura şi poliţia au căzut de comun acord să nu mai lase nici un autoturism să mai treacă pentru că şi la această oră există pericolul producerii altor avalanşe din cauza viscolului. Şoferii au găsit parcări curăţate, iar cei mai norocoşi au găsit şi un loc de cazare la hotelurile din zonă. Astăzi la ora 14.oo judeţul Mehedinţi iese de sub incidenţa codului portocaliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS