18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComunitatea românească din Olanda: Cerem dreptul la o viață normală!

Comunitatea românească din Olanda: Cerem dreptul la o viață normală!

Comunitatea românească din Olanda denunţă într-o scrisoare deschisă către Comisia de Libertăți Civile a PE, Consiliul UE, Comisia olandeză antidiscriminare și partidele politice olandeze, inclusiv PVV, site-ul pentru plângeri împotriva est-europenilor din Olanda, informează NewsIn.
"Este cunoscută deja atitudinea pe care Olanda o are în ceea ce privește cetățenii români prin îngreunarea accesului pe piața muncii sau prin refuzul de a ne accepta în spațiul Schengen. La toate acestea, de câteva săptămâni, s-au adăugat atacuri puternice împotriva românilor din Olanda, prin prezentarea în media națională de cazuri de "români infractori", totul culminând cu crearea site-ului  http://www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl de către către PVV, partid cu orientări extremiste, prin care olandezii sunt îndemnați să își exprime dezaprobarea și furia împotriva est-europenilor (români, bulgari, polonezi)", se arată în scrisoarea comună semnată de Fundația DutchRo și de numeroși membri ai comunității românești din Olanda.
Semnatarii scrisorii sunt îngrijorați nu numai de lansarea site-ului, ci și lipsa de reacție a autorităților olandeze.
Site-ul controversat, lansat săptămâna trecută de partidul antiimigraţie PVV condus de Geert Wilders, le cere oamenilor să reclame problemele cauzate de cetăţenii din Europa Centrală şi de Est în ceea ce priveşte criminalitatea, alcoolismul, drogurile, depozitarea gunoiului şi prostituţia. "Aveţi probleme cu oamenii din Europa Centrală şi de Est? V-aţi pierdut slujba din cauza unui polonez, bulgar, român sau alt est-european? Vrem să ştim", proclamă website-ul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS