22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBlocurile de gheaţă formate pe Dunăre au rupt parâmele unor nave acostate în portul Drobeta Turnu Severin

Blocurile de gheaţă formate pe Dunăre au rupt parâmele unor nave acostate în portul Drobeta Turnu Severin

Blocurile de gheaţă care s-au format pe Dunăre în zona Portul Drobeta Turnu Severin au rupt, ieri, parâmele mai multor nave acostate în zonă, cea mai afectată fiind nava bază „Cerna” aparţinând Sectorului Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, informează NewsIn.
Nava bază „Cerna” şi pontonul acesteia au fost mutate zece metri în aval din cauza gheţii care a venit cu forţă. În urma impactului, schela care făcea legătura cu nava bază a fost smulsă şi aruncată câţiva metri mai departe.
Poliţiştii de frontieră-marinari au fost mobilizaţi la faţa locului pentru a reface legăturile rupte şi pentru a lua măsuri suplimentare pentru siguranţa tuturor ambarcaţiunilor.
La câţiva zeci de metri de nava bază a Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, gheaţa a mai rupt parâmele navei „Mehedinţi” aparţinând CNFR Navrom Sucursala Drobeta. Marinarii au lucrat de zor pentru refacerea legăturilor.
Şeful Căpităniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, a declarat că în perioada următoare există pericolul ca toate cele 41 de nave acostate în dana portului să fie afectate de blocul de gheaţă. Căpitănia nu este dotată cu un spărgător de gheaţă, care este foarte necesar în astfel de situaţii, astfel că doar echipajele de pe nave pot să evite astfel de situaţii prin luarea unor măsuri de siguranţă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS