14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCirculaţia autovehiculelor cu masa peste 7,5 tone interzis pe toate drumurile naţionale şi europene

Circulaţia autovehiculelor cu masa peste 7,5 tone interzis pe toate drumurile naţionale şi europene

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile şi pentru a preveni eventualele evenimente rutiere s-a luat măsura interzicerii accesului pe drumurile naţionale şi europene a autovehiculelor care au o masă maximă autorizată de peste 7,5 tone.
Deasemenea, pentru un traficul rutier sigur în condiţii de iarnă, poliţiştii recomandă conducătorilor auto:
– autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip.
– pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient, astfel încât să nu rămână în pană.
– dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ! Trebuie să se corecteze deplasarea maşinii din virarea volanului şi diminuarea vitezei de deplasare prin folosirea frânei de motor.
– mai ales în această perioadă recomandăm conducătorilor auto să nu parcheze pe partea carosabilă, astfel încât să dea posibilitatea utilajelor de deszăpezire să funcţioneze în condiţii normale;
– conducerea cu viteză redusă, indiferent dacă starea drumului poate părea bună iniţial, deoarece de-a lungul traseului pot apărea porţiuni cu gheaţă sau zăpadă.
– păstrarea unei distanţe corespunzătoare faţă de vehiculul din faţă pentru a avea posibilitatea opririi în condiţii de siguranţă.
– verificarea bateriei şi a stării instalaţiei de iluminat, ele fiind de ajutor în trafic, dar şi în situaţia în care se rămâne blocat pe sectoarele de drum pe care nu s-a îndepărtat în timp util zăpada căzută din abundenţă.
– în cazul în care conducătorul auto este implicat într-un accident rutier sau a rămas în pană, acesta trebuie să scoată autovehiculul în afara părţii carosabile şi să îl semnalizeze luminos, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS