27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Primarul din Şimian a fost condamnat la şase luni de închisoare

Mehedinţi: Primarul din Şimian a fost condamnat la şase luni de închisoare

Primarul comunei Şimian (Mehedinţi), Ion Ghinescu, a fost condamnat astăzi la şase luni de închisoare pentru infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale. De asemenea, Ghinescu mai trebuie să îi plătească lui Teodor Constantinescu, partea vătămată în dosar, suma de 2999 de lei şi încă 1000 de lei cheltuieli judiciare statului. 
Fostul viceprimar al comunei, Teodor Constantinescu, l-a acţionat pe primar în judecată, acuzându-l de mai multe nereguli şi ilegalităţi. Nu a trecut mult şi edilul a fost găsit de două ori vinovat, odată fiind condamnat la 3 luni, iar a doua oară şase luni, oamenii legii contopind cele două pedepse şi hotărând ca Ion Ghinescu să răspundă penal pentru faptele sale şi să primească 6 luni de închisoare cu suspendare. 
Pe rolul tribunalului mai sunt şi alte dosare pe numele lui Ginescu, printre acestea şi cel cu înstrăinarea terenurilor de la malul Dunării din Şimian. Ghinescu nu numai că nu mai poate candida, dar riscă să ajungă şi după gratii pentru faptele sale. Celalte dosare vor fi soluţionate anul acesta. Nu se ştie deocamdată dacă primarul va face sau nu recurs la decizia instanţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS