27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBode vrea să deruleze cu MAE un program pentru promovarea investiţiilor româneşti în afara ţării

Bode vrea să deruleze cu MAE un program pentru promovarea investiţiilor româneşti în afara ţării

Noul ministru al Economiei, Lucian Bode, a declarat astăzi, la preluarea mandatului, că intenţionează să deruleze, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE), un program de acţiune pentru expunerea investiţiilor româneşti în afara ţării, informează NewsIn.
"Conştientizez importanţa acestui  minister în dezvoltarea României, în crearea de noi locuri de muncă şi, implicit, a creşterii veniturilor şi a standardului de viaţă a românilor (…) Subliniez importanţa deosebită pe care o s-o acord mediului de afaceri. Nivelul de trai al românilor depinde direct de competitivitatea economică a României. Soluţiile viabile vor fi rezultatul dialogului pe care îl voi intensifica cu partenerii de dialog, şi vorbesc aici de patronate, de sindicate, de organizaţii profesionale, de mediul academic şi, nu în ultimul rând, cu Ministerul Afacerilor Externe, cu care intenţionez să derulez un program de acţiune conjugată pentru expunerea investiţiilor româneşti în exteriorul graniţelor", a spus Bode.
De asemenea, el a menţionat că printre preocupările sale se vor număra simplificarea legislaţiei şi absorbţia fondurilor europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS