30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate41 de localităţi din Oltenia afectate de lipsa energiei electrice

41 de localităţi din Oltenia afectate de lipsa energiei electrice

La nivelul regiunii Oltenia au fost înregistrate astăzi, la ora 10.00, 41 de localităţi parţial afectate de lipsa alimentării cu energie electrică după cum urmează:
• Dolj – o localitate (în zona Gighera),
• Olt – o localitate (în zona Văleni),
• Argeş – o localitate (în zona Brăduleţ),
• Vâlcea – 2 localităţi (în zona Băbeni, Mihăieşti),
• Teleorman – 36 de localităţi (Tătăraşti de Sus, Tătăraşti de Jos, Slăveşti, Zloteşti, Dobreni, Negreni, Udupu, Poeni, Selaru, Siliştea, Sărăcani, Moşteni, Brătăşani, Peri, Broşteni, Olteni, Orbeasca, Lăceni, Scurtu, Văceşti, Drăceşti, Albeni, Călmăţui, Puţineiu, Bujoru, N. Bălcescu, Florica, Crângu, Salcia).
La aceeaşi oră mai erau afectate 10 linii electrice aeriene de medie tensiune total şi 8 linii aeriene de medie tensiune parţial.
La nivelul judeţului Teleorman s-a înregistrat o situaţie critică din cauza stării drumurilor care nu au permis decât în mică măsură intervenţia turelor operative, majoritatea arterelor de circulaţie fiind blocate ca urmare a condiţiilor de viscol puternic. Conform CEZ Distrobuţie, orice intervenţie în reţeaua de distribuţie pentru repunerea sub tensiune a locurilor de consum este condiţionată de deszăpezirea căilor de circulaţie publică. CEZ Distribuţie continuă să monitorizeze evoluţia stării reţelelor mobilizând echipele de intervenţie pentru a desfăşura manevre de realimentare a tuturor consumatorilor afectaţi de lipsa energiei electrice, pe măsură ce se vor debloca arterele de circulaţie. Toţi consumatorii CEZ au la dispoziţie numărul unic 0251 929 – Info Linia CEZ, apelabil 24 de ore din 24, 7 zile din 7, la tarif normal în reţeaua Romtelecom pentru a semnala orice tip de întrerupere accidentală în alimentarea cu energie electrică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS