13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePartide restante la chirie

Partide restante la chirie

Partidul de guvernământ are cea mai mare datorie la chirie dintre toate grupările politice găzduite în spaţii ale Primăriei Craiova

Nu mai puţin de 39 de partide şi organizaţii nonguvernamentale stau cu chirie în spaţii puse la dispoziţie de Primăria Craiova. În cele mai multe cazuri, chiria este modică, dar asta nu înseamnă că printre chiriaşii de seamă ai  municipalităţii nu se numără şi unii care „uită“ deseori s-o achite.

Revoluţionari cu chirie neplătită

Potrivit unei situaţii întocmite pe 19 ianuarie 2012 de Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi a Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova, unitate din subordinea municipalităţii, cele mai multe ONG-uri şi-au plătit cu regularitate chiria. Putem da aici câteva exemple la întâmplare de bun-platnici: Asociaţia Pensionarilor „Mihai Viteazul“ (str. Nicolae Titulescu nr. 7), Asociaţia Romilor Cărămizari (str. Nicolae Titulescu, bloc 19, parter), Uniunea Generală a Industriaşilor din România – filiala Dolj (Lăpuş, bloc U12 – parter), Asociaţia Veteranilor Militari „Credinţă şi Patrie“ (str. Simion Bărnuţiu nr. 34), ori Uniunea Artiştilor Plastici.
Alţii, însă, profită de bunăvoinţa municipalităţii şi nu-şi plătesc la timp chiria. În fruntea acestor rău-platnici se află Asociaţia 22 Decembrie 1989, care, beneficiind de un spaţiu de 55 mp în cartierul Lăpuş, la parterul blocului T6, avea o restanţă de 965,68 lei, reprezentând chiria pe lunile noiembrie şi decembrie 2011. Nu trebuie să considerăm asta o meteahnă a revoluţionarilor, pentru că tot la parterul blocului T6 funcţionează şi Asociaţia Luptătorilor în Revoluţia din 1989, care este cu chiria la zi. Tot bun-platnici sunt şi cei de la Federaţia Naţională a Revoluţionarilor din România (str. Mihail Kogălniceanu nr. 15).
Şi alţii mai figurau cu datorii la data menţionată. Spre exemplu, Asociaţia Handicapaţilor Fizic mai avea de plătit 166,20 lei pentru spaţiul de 20 mp deţinut la parterul blocului 19 din strada Nicolae Titulescu, iar Asociaţia pentru protejarea şi ajutorarea handicapaţilor cardiaci operaţi trebuia să mai plătească 55,10 lei pentru spaţiul din Lăpuş, bloc T7 – parter.

PDL şi PNL, cu datorii

În categoria partidelor politice, majoritatea şi-au plătit chiria către municipalitate pentru sediile din Craiova.
Partidul Social Democrat, cu cele trei sedii deţinute în chirie de la primărie – unul pe Calea Unirii nr. 153, altul pe Simion Bărnuţiu nr. 34, iar cel de-al treilea pe strada Theodor Aman, în blocul Casa Albă – ar putea fi dat drept exemplu pozitiv, neavând nici o restanţă către municipalitate. La fel se întâmplă cu Uniunea Naţională pentru Progresul României (str. Mihail Kogălniceanu nr. 13), Partidul Noua Generaţie (Nicolae Titulescu nr. 19), Partidul Naţional Democrat Creştin (Lăpuş, bloc T6), Partidul România Mare (având sediul în blocul 39 din Brazda lui Novac), ori Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (str. Buzeşti nr. 4A). Alţii figurează cu restanţe minore, cum ar fi Partidul Alianţa Socialistă, care a rămas cu o datorie la chirie de numai … 0,88 lei.
În schimb, în fruntea codaşilor se află de departe reprezentanţii partidului de guvernământ. Pentru sediul din strada Madona Dudu nr. 55, pedeliştii n-au mai plătit chiria din iulie 2011, figurând în documentele primăriei cu o restanţă de 833,92 lei. Ei ar putea fi urmaţi într-un top al codaşilor politici de Partidul Naţional Liberal, care înregistra şi el o restanţă la chirie, însă numai pe o lună. PNL avea de plătit la primărie suma de 169,68 lei pentru spaţiul deţinut în strada Buzeşti nr. 24.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS