27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate42 de trenuri, anulate, traficul cu pasageri în Delta e suspendat

42 de trenuri, anulate, traficul cu pasageri în Delta e suspendat

Trei linii de cale ferată sunt închise şi 42 de trenuri de călători, din cele 1.947 prevăzute să circule, sunt anulate duminică, din cauza vremii nefavorabile, informează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. 
Potrivit situaţiei anunţate până la ora 9.00, din cele 1.947 trenuri de călători au fost anulate 42. De asemenea, sunt închise trei linii de cale ferată, între Urziceni şi Slobozia, Bucureşti Sud şi Olteniţa, Chiajna şi Jilava, fiind redeschis sectorul Urziceni -Ploieşti Sud. ”Sunt anulate 42 de trenuri din 1.947 de trenuri prevăzute să circule în această zi (duminică, n.r). Se acționaează cu peste 140 utililaje de intervenție și sunt pregătite locomotive diesel în cazul unor probleme legate de polei pe firul de contact”, a precizat Adrian Vlaicu, consilier CFR.
Până la ora 9.00 nu sunt linii de cale ferată cu circulaţie restricţionată şi nici întarzieri semnificative de trenuri, respectiv de peste 60 de minute.
Toate aeroporturile sunt deschise, dar sunt întârzieri la decolare pe fondul operațiunilor de degivrare.
Porturile maritime sunt deschise pentru operare, însă Bara Sulina rămâne în continuare impracticabilă, iar pe Dunărea fluvială sunt șase nave blocate la km 312-313. ”Între kilometri 308-313 s-a format un pod de gheață și se acționează cu două nave în zonă pentru spargerea gheții. Traficului de pasageri în Delta Dunării este în continuare suspendat. Între Tulcea și Sulina vor fi aduse alte două nave pentru a acționa. Pe canalul Dunăre Marea neagră se circulă pe un fir”, a mai spus secretarul general adjunct în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Mircea Staicu.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben valabilă până duminică, ora 20.00, conform căreia aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul ţării, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăşi 20 centimetri, în special în zonele de deal şi de munte.
Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, după videoconferinţa cu prefecţii, că până miercuri vor fi avertizări de ninsori şi visol în diferite regiuni, pe rând, dar nu va fi mai greu ca până acum, precizând că situaţia este sub control, dar autorităţile trebuie să păstreze vigilenţa.
Codul galben de ninsori şi viscol ar putea fi prelungit duminică, însă datele meteo nu arată, cel puţin până în 8 februarie, maximul prognozabil, schimbări majore care să dea motive de panică pentru populaţie, a declarat pentru MEDIAFAX directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS