8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Este o dictatură şi o cenzură totală“

„Este o dictatură şi o cenzură totală“

Mitropolia Olteniei stă pe un butoi cu pulbere la care fitilul a început să ardă. Decizia prin care CEDO acuză Statul şi Biserica Ortodoxă Română (BOR) că încalcă drepturile omului prin refuzul înfiinţării Sindicatului „Păstorul cel Bun“ a provocat vineri un val de reacţii.
Preoţii din cadrul sindicatului ne-au dezvăluit sub protecţia anonimatului că Mitropolia Olteniei face presiuni imense asupra lor pentru a renunţa la acest demers.
„Unii preoţi câştigă litigii la instanţele civile, însă sunt daţi afară în baza Statutului BOR. Acest statut încalcă drepturile omului şi Constituţia României. Preoţii nu au nici o posibilitate de apărare. Este o dictatură şi o cenzură totală, iar preoţii nu au nici un drept“, a spus unul dintre preoţi.
„Este o situaţie de râsul lumii: Patriarhia Română roagă Statul să lupte împotriva fiilor ei, doar pentru că vor lucruri normale, egalitate în faţa legii. Doar nu îţi plăteşti gazele sau alte facturi cu vocaţia“, a subliniat un alt preot.
Avocatul sindicatului, Ionel Gruia, ne-a dezvăluit lucruri aproape incredibile.
„Preoţii se tem foarte mult. Le-a fost frică să-şi dea numele după ce demersul a ajuns la CEDO. Mulţi dintre ei au fost chemaţi individual la Mitropolie şi puşi să semneze o declaraţie-tip prin care renunţă la formarea sindicatului“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS