10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞedinţa comună a guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău, preconizată pentru lunile februarie-martie

Şedinţa comună a guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău, preconizată pentru lunile februarie-martie

Şedinţa comună a guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău ar putea avea loc la sfârşitul lunii februarie – începutul lunii martie, a declarat astăzi la Chişinău ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, după o întrevedere cu omologul său, Iurie Leancă.
După cum informează Agerpres, el a precizat că aceasta va fi anticipată de o întâlnire pregătitoare, iar în cadrul şedinţei urmează să fie puse în discuţie proiecte ce ţin de interconectarea energetică a celor două state, construcţia unor poduri peste Prut, dar şi posibilitatea oferirii de asistenţă de către România pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. 
Bucureştiul şi Chişinăul discută despre posibilitatea organizării unei şedinţe comune de mai bine de un an, dar aceasta a fost amânată de mai multe ori în această perioadă. Cele două părţi au convenit însă că aceasta se va desfăşura la Galaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS