27 C
Craiova
joi, 6 august, 2020
Știri de ultima oră Actualitate SUA nu pot justifica folosirea a două miliarde de dolari din fondurile pentru Irak

SUA nu pot justifica folosirea a două miliarde de dolari din fondurile pentru Irak

Departamentul american al Apărării este incapabil să justifice folosirea a două miliarde de dolari din fondurile pentru Irak, din anii care au urmat declanşării ofensivei în 2003, potrivit raportului unui observator public american, dat publicităţii ieri, informează Mediafax.
Departamentul nu poate justifica folosirea a "aproximativ două treimi dintr-o sumă de circa trei miliarde de dolari din DFI (Fondul de Dezvoltare pentru Irak)", potrivit raportului Biroului inspectorului general special pentru reconstrucţia Irakului (SIGIR).
Banii "au fost puşi la dispoziţia Departamentului Apărării de Guvernul irakian pentru plata unor contracte anterioare ale Autorităţii Provizorii a Coaliţiei (CPA, care a condus Irakul în 2003 şi 2004) înainte de desfiinţarea sa", conform raportului.
Cea mai mare parte a acestor fonduri (2,8 miliarde de dolari) a fost depusă într-un cont bancar al Federal Reserve din New York, iar 217,7 milioane de dolari într-un seif de la Palatul prezidenţial din Bagdad.
Conform documentelor furnizate de bancă, 2,7 miliarde de dolari au fost luate din cont de Departamentul Apărării, dar nu există "precizări privind plăţi sau documente financiare, precum facturi, pentru a justifica" suma, notează SIGIR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

1345 de cazuri noi de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că...

ȘTIRI GdS

1345 de cazuri noi de coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 1345 de cazuri noi de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de...

Primul stat care le permite mașinilor zburătoare să circule...

Primul stat din lume care le permite mașinilor zburătoare să circule pe drumurile publice este New Hampshire din SUA, scrie go4it.ro. Asta...

Avertisment lansat de FBI în legătură cu Windows 7

FBI a anunțat că firmele care folosesc sistemul de operare Windows 7 prezintă un risc mai mare de a deveni victimele hackerilor...

Aproape jumătate dintre deţinuţii dintr-o închisoare din Arizona, pozitivi...

Peste 500 de deţinuţi, adică aproape jumătate dintre deținuții de la un penitenciar din statul american Arizona, au fost testaţi pozitiv la...

Caniculă până pe 8 august, în sud și est

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de caniculă valabilă în intervalul 6-8 august, în sudul și estul teritoriului.
00:04:07

Japonia marchează 75 de ani de la atacul nuclear

Clopotele au bătut în Hiroshima, Japonia, pentru a marca 75 de ani de la căderea primei bombe atomice din lume. La 6...