24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReorganizări în primărie

Reorganizări în primărie

Primarul Antonie Solomon propune consiliului local spre aprobare, în şedinţa extraordinară de joi a legislativului local, proiectul noii organigrame a Primăriei Craiova. Faţă de anul trecut, numărul de posturi din Primăria Craiova a fost suplimentat cu trei, ajungând la 509, dintre care trei de demnitate publică (primar şi viceprimari), 441 de funcţii publice (din care 52 funcţii de conducere şi 389 de execuţie) şi 65 de funcţii contractuale (63 de execuţie şi două de conducere).

Încă un post
de director

Pentru eficientizarea activităţii executivului local, edilul doreşte ca, prin noua organigramă, să reorganizeze Direcţia de Investiţii şi Servicii Publice, condusă acum de Nicu Tuţu, în calitate de director executiv, şi Adriana Motocu, în calitate de director executiv adjunct. Această direcţie va fi, practic, ruptă în două, luând fiinţă două subunităţi noi: Direcţia de Patrimoniu şi Investiţii, respectiv Direcţia de Servicii Publice.
Prima dintre ele – Direcţia de Patrimoniu şi Investiţii – va fi coordonată de un director executiv şi va cuprinde un Serviciu de Administrare şi evidenţă a domeniului public şi privat (preluat de la Direcţia de Urbanism), un Serviciu de Fond Locativ şi un Serviciu de Investiţii – cel condus acum de Sever Bordu, care, se pare, va ajunge director al noii structuri. În ceea ce priveşte Direcţia de Servicii Publice – care va avea un director executiv şi un director adjunct -, aceasta va cuprinde, ca element de noutate, un birou de Administrare şi Întreţinere Drumuri, cu şapte posturi (şase de execuţie şi un şef de birou), în subordinea directorului adjunct.
Direcţia de Urbanism, Amenajarea Teritoriului şi Patrimoniu devine Direcţia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, în coordonarea arhitectului-şef al municipiului Craiova.
Practic, prin noua organigramă se va crea un post nou de director. Din cele 509 posturi ale municipalităţii, 57 vor fi de conducere, rezultând astfel o medie de un şef la opt executanţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS