21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePersoanele fără adăpost, strânse de pe străzi

Persoanele fără adăpost, strânse de pe străzi

Poliţiştii doljeni au ridicat până ieri 18 oameni fără adăpost de pe străzile m unicipiului Craiova, aceștia fiind duşi în Centrul de Urgenţă pentru persoanele fără adăpost sau la Căminul pentru persoane vârstnice. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, este vorba de opt persoane care au fost cazate în Centrul de Urgenţă „Sf. Vasile“ de pe strada Râului, nr. 42 şi de zece oameni cazaţi la Căminul pentru persoane vârstnice de pe strada Tabaci, nr. 3.  
Una din persoanele fără adăpost, o femeie de 37 de ani, a fost găsită sâmbătă noapte de către poliţiştii Secţiei 5. Femeia, care dormea sub o masă în Piaţa Orizont din cartierul Craioviţa Noua, a fost transportată cu o ambulanţă la Centrul de Urgenţă pentru persoanele fără adăpost. După ce, ieri, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de ger persistent pentru mai multe zone, printre care şi Oltenia, reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că vor acorda o atenţie deosebită depistării persoanelor fără adăpost. Avertizarea vizează intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, când vremea se va menţine geroasă, mai ales în cursul nopţilor. Temperaturile minime se vor încadra între -27 şi -17 grade Celsius.
Primăria Craiova face apel la cetățeni să anunţe la numerele de telefon 0251984 –Telefonul Cetăţeanului, 0251437617 – Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială, 0251533578 – Căminul pentru persoane vârstnice Craiova şi 0766494895 – Centrul de Urgenţă pentru persoanele fără adăpost „Sf. Vasile“, dacă observă persoane fără adăpost aflate în situaţii de risc.
• Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS