10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLideri ai opoziţiei ruse au apărut la posturile publice de televiziune după ani de cenzură

Lideri ai opoziţiei ruse au apărut la posturile publice de televiziune după ani de cenzură

Lideri ai opoziţiei ruse, inclusiv Boris Nemţov şi Vladimir Rijkov, au apărut duminică seară la posturile de televiziune oficiale după mai mulţi ani de cenzură, au remarcat luni presa rusă şi utilizatorii de Internet.
Opozantul Boris Nemţov, unul dintre organizatorii protestelor faţă de victoria partidului lui Vladimir Putin la alegerile legislative, a criticat deschis alegerile de la 4 decembrie la postul de televiziune NTV, care s-a remarcat în ultimele luni prin difuzarea de reportaje ce denigrau opoziţia rusă.
Duminică seară, tot la o oră de maximă audienţă, liberalul Vladimir Rijkov a denunţat "partidul de hoţi şi ticăloşi" al lui Putin la postul de televiziune Pervîi (Canal 1.)
Săptămâna trecută, alţi opozanţi precum fostul campion de şah Garry Kasparov şi un fost consilier economic al lui Putin trecut în opoziţie, Andrei Ilarionov, au apărut pentru puţin timp la televiziunea oficială.
Regimul rus se confruntă din decembrie cu cel mai important val de contestări de când Vladimir Putin a preluat conducerea ţării în 2000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS