10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInspecţia Judiciară a CSM s-a sesizat din oficiu în legătură cu declaraţiile făcute ieri de Adrian Năstase

Inspecţia Judiciară a CSM s-a sesizat din oficiu în legătură cu declaraţiile făcute ieri de Adrian Năstase

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a emis astăzi un comunicat privind sesizarea din oficiu a Inspecţiei Judiciare în legătură cu declaraţiile  publice făcute Adrian Năstase în legătură cu soluţia pronunţată în dosarul „Trofeul calităţii”. CSM a anunţat că Inspecţia Judiciară urmează să efectueze verificări privind posibile atingeri aduse independenţei justiţiei prin declaraţiile făcute de Năstase.
Ieri, la puţin timp după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul Calităţii", Adrian Năstase a declarat, la Realitatea TV, că "elementul esenţial legat de expertizele dispuse de judecători au arătat că prejudiciul Inspectoratului de Stat în Construcţii a fost zero" şi că "judecătorii şi-au facut datoria din punct de vedere politic". "Presiunile la adresa judecătorilor au fost imense, din partea celor care au orchestrat dosarul. Gândiţi-vă că Daniel Morar este în campanie electorală. Dacă s-ar fi dat achitare în această fază, probabil că ar fi avut anumite probleme. Bătălia a fost clară între DNA şi judecătorii de la ÎCCJ", a spus Adrian Năstase.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat ieri pe fostul premier Adrian Năstase la doi ani de închisoare în procesul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS