6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate50 de morţi în Europa de Est din cauza frigului

50 de morţi în Europa de Est din cauza frigului

Un val de frig care afectează de câteva zile Europa de Est a provocat moartea a aproape 50 de persoane, au anunţat autorităţile din aceste ţări, unde temperaturile scăzute se vor menţine şi în zilele următoare, informează Mediafax.
În Polonia, unde au fost până la minus 27 de grade Celsius în sud-estul ţării, zece persoane au murit din cauza frigului.
În Bulgaria frigul siberian s-a abătut asupra ţării luni, temperaturile scăzând până la minus 24 de grade Celsius. În absenţa unui bilanţ oficial, presa menţiona luni cinci morţi în total din cauza viscolului de săptămâna trecută. Majoritatea victimelor sunt persoane în vârstă, care s-au pierdut pe o stradă din apropierea satului lor.
În România, patru persoane au murit începând de duminică din cauza valului de frig înregistrat în ultimele zile, ridicând bilanţul deceselor provocate de joi la şase, potrivit Ministerului Sănătăţii. Printre victimele frigului figurează o octogenară găsită moartă în grădina sa şi un bărbat fără adăpost.
În Serbia, trei persoane au murit sâmbătă şi duminică în vestul ţării din cauza ninsorilor abundente, care au perturbat, de asemenea, traficul rutier în sudul ţării.
În Macedonia, un bărbat de 63 de ani a murit de hipotermie în regiunea Mariovo, din sud-vestul ţării.
În Lituania, poliţia a anunţat moartea din cauza frigului a trei persoane iar în Slovacia un bărbat de 63 de ani a fost găsit mort ieri. În Cehia, un bărbat în vârstă de 26 ani a fost găsit mort pe un câmp din apropiere de oraşul Opava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS