16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful misiunii FMI în România: România este o navă ieşită din furtună, reparată

Şeful misiunii FMI în România: România este o navă ieşită din furtună, reparată

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, astăzi, că România este din nou pe calea pozitivă, dar că urmează alte provocări, fiind ca o navă ieşită dintr-o furtună, reparată, dar în zare se vede altă furtună şi este nevoie de condiţiile necesare pentru a trece prin ea.
"S-a reîntors creşterea economică, avem patru trimestre consecutive de creştere economică, se pare că şi ultimul trimestru din 2011 va reprezenta o creştere economică de 2,5%, mai mult decât estimasem şi ne aşteptăm ca şi în 2012 să fie o creştere pozitivă. O veste proastă este însă că această creştere este insuficientă pentru a îmbunătăţi standardul de viaţă al românilor. 1,5 sau 2,5% este mai bine decât nimic, dar nu este suficient. Este nevoie de o creştere suplimentară", a subliniat Franks, citat de Mediafax.
În ceea ce priveşte salariul minim, şeful FMI a spus că dacă acesta va creşte automat angajatorii vor face mai puţine angajări, iar angajările trebuie încurajate, astfel încât trebuie găsit un echilibru.
În acelaşi timp Jeffrey Franks a spus că se prefigurează probleme în zona euro, chiar dacă "suntem în drum spre ieşirea din recesiune".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS