12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljul se trezeşte la viaţă

Doljul se trezeşte la viaţă

Doljul este încă acoperit de zăpadă, dar lucrurile reintră în normal. Nici un drum naţional, judeţean sau comunal nu era vineri blocat, chiar dacă traficul rutier se desfăşura în condiţii dificile. Numărul şcolilor închise a scăzut de la câteva zeci, joi, la doar şapte, vineri. Din cauza lipsei curentului şi a căldurii nu s-au făcut ore în şcolile din Vela, Greceşti, Terpeziţa, Vârvoru de Jos, Calopăr, Bulzeşti şi Perişor.   

S-a reluat circulaţia la PTF Bechet

Situaţia s-a deblocat şi la punctul de trecere a frontierei de la Bechet, unde joi seară aproximativ o sută de tiruri erau blocate în Vamă din cauza deciziei vecinilor bulgari de a sista accesul în ţară. Vineri dimineaţă, aceştia au permis trecerea autovehiculelor cu un gabarit mai mic de zece tone, ceea ce înseamnă că au traversat Dunărea cu bacul doar autoturismele şi microbuzele. Tirurile au rămas în continuare în aşteptare, iar coada formată se întindea ieri pe o lungime de cinci kilometri. „Până la această oră (17.00 – n.r.), a trecut doar un bac cu maximum 20 de autovehicule. Au rămas peste 120 de tiruri, majoritatea cu şoferi bulgari. 30-40 aşteaptă în parcarea din Vamă, restul pe calea de comunicaţie dintre oraşul Bechet şi port. Bulgarii le vor da drumul şi tirurilor, probabil în această noapte sau mâine dimineaţă (sâmbătă – n.r.), după ce vor fi transportate toate autovehiculele mai mici. Un tir încărcat cântăreşte circa 40 de tone“, a declarat Dorinel Ghionea, angajat al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj.

Liber la zboruri
pe aeroport

O altă veste bună este redeschiderea, vineri dimineaţă, a Aeroportului Internaţional Craiova, începând cu ora 8.00. „Aproximativ 30 de utilaje ale Societăţii pentru Lucrări de Drumuri şi Poduri au acţionat, în noaptea de joi spre vineri, pentru mai multe ore, pentru a deszăpezi pista de decolare-aterizare a Aeroportului din Craiova, acoperită în urma ninsorilor abundente, căzute în ultimele 48 de ore, şi a viscolului puternic (…) A fost un moment mai special, pentru că, de 15 ani, aşa cum ne spun angajaţii aeroportului, nu s-a mai văzut o astfel de zăpadă. Într-o perioadă foarte scurtă de timp, în două ore și jumătate, stratul de zăpadă a ajuns la 60-70 de centimetri“, a precizat, într-un comunicat de presă, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa. Pe Aeroportul din Craiova a aterizat vineri, în jurul orei 10.00, o aeronavă care venea de la Constanța, iar de la orele 10.15 și 10.30 au decolat spre Timișoara două avioane. La ora 16.00 a decolat spre Köln o aeronavă care i-a preluat pe specialiştii Ford care fac naveta în Craiova. În jurul orei 17.00, un avion Hercules C 130 a decolat spre Afganistan cu 32 de Scorpioni Roşii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS