25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVizita comisarului european Johannes Hahn în România a fost anulată

Vizita comisarului european Johannes Hahn în România a fost anulată

Vizita comisarului european pentru politică regională Johannes Hahn, programată pentru astăzi, a fost anulată, a anunţat Reprezentanţa Comisiei Europene în România citată de NewsIn. Delegaţia condusă de oficialul european s-a aflat în imposibilitatea de a se deplasa de la Bruxelles la Bucureşti din cauza perturbării traficului aerian.
Comisarul european, care a mai venit în România în 2010 şi în septembrie anul trecut, urma să aibă întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi cu Leonard Orban, ministrul afacerilor europene. De asemenea, Johannes Hahn urma să participe la lucrările comitetului interministerial privind absorbţia fondurilor europene şi la o reuniune cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale pe tema acordării de asistenţă tehnică autorităţilor române pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene.
De asemenea, oficialul european trebuia să asiste, împreună cu premierul României, Emil Boc, la ceremonia de semnare a memorandumurilor de înţelegere dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, respectiv Banca Mondială, privind sprijinul acordat de aceste instituţii financiare pentru absorbţia fondurilor structurale şi de coeziune de către România. Agenda comisarului european Johannes Hahn mai cuprindea şi participarea la "Conferinţa de lansare la nivel naţional a procesului de programare a fondurilor europene destinate unei dezvoltări inteligente, incluzive şi durabile 2014 – 2020".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS