20.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInfringement împotriva României din cauza nesimplificării normelor privind fuziunile și divizările

Infringement împotriva României din cauza nesimplificării normelor privind fuziunile și divizările

Comisia Europeană a lansat azi un infringement împotriva României și altor patru state pentru că nu și-au îndeplinit angajamentele privind simplificarea documentației în cazul fuziunilor și divizărilor, informează NewsIn.
Comisia este îngrijorată în legătură cu faptul că România, Cipru, Italia, Slovenia și Spania nu au reușit să își îndeplinească angajamentele impuse de directiva referitoare la cerințele simplificate de raportare și întocmire a documentației necesare în cazul fuziunilor și al divizărilor – 2009/109/UE. Termenul de punere în aplicare a normelor în cauză a expirat la 30 iunie 2011.
Scopul directivei este de a simplifica cerințele privind raportarea și publicarea proiectelor de fuziune sau de divizare. Dacă directiva nu este pusă în aplicare integral în toate statele membre, întreprinderile nu se pot bucura de beneficiile reducerii sarcinii administrative, aduse de directivă. Pentru atingerea acestui obiectiv este necesară punerea în aplicare corectă și la timp a directivei.
În absența unui răspuns satisfăcător din partea autorităților naționale în termen de două luni, Comisia Europeană poate deferi cazul Curții Europene de Justiție, aceasta fiind etapa a treia a procedurii de încălcare a tratatelor europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS