21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Trafic rutier în condiţii de iarnă, nici un drum nu este blocat în judeţ

Dolj: Trafic rutier în condiţii de iarnă, nici un drum nu este blocat în judeţ

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că la această oră, în judeţ nu este blocată circulaţia rutieră pe nici un drum, traficul desfăşurându-se însă în condiţii de iarnă.
Având în vedere faptul că în următoarele zile sunt anunţate înrăutăţiri ale condiţiilor meteo, prognozându-se pentru judeţul Dolj posibilitatea unor ninsori, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi asigurarea unui climat de siguranţă participanţilor la trafic, Serviciul Rutier Dolj a ţinut să facă următoarele recomandări pentru conducătorii auto:
– să conducă autoturismul cu viteză redusă, indiferent dacă starea drumului poate părea bună iniţial, deoarece de-a lungul traseului pot apărea porţiuni cu gheaţă sau zăpadă.
– să verifice bateria şi starea instalaţiei de iluminat,
– în cazul în care conducătorul auto este implicat într-un accident rutier sau a rămas în pană, este recomandat să scoată autovehiculul în afara părţii carosabile şi să îl semnalizeze luminos, atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte.
– să nu parcheze pe partea carosabilă, astfel încât să dea posibilitatea utilajelor de deszăpezire să funcţioneze în condiţii normale;
– să verifice sistemul de frânare al autovehiculului – se menţionează faptul că în localităţi, pe poduri, pe drumurile umbrite sau la semafoare suprafaţa este de regulă mai alunecoasă, fapt pentru care este recomandat să se folosească frâna de motor şi evitarea frânărilor bruşte.
– la pornirea de pe loc, să elibereze ambreiajul lent, astfel încât să se permită pornirea de pe loc fără patinarea roţilor. 
– dacă autovehiculul începe să derapeze, conducătorul auto nu trebuie să frâneze, ci să corecteze deplasarea maşinii din virarea volanului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS