30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCE solicită României să pună în aplicare interdicţia privind cuştile pentru găini ouătoare

CE solicită României să pună în aplicare interdicţia privind cuştile pentru găini ouătoare

Comisia Europeană a transmis azi o scrisoare prin care invită România şi alte 12 state membre să pună în aplicare interdicţia privind cuştile "neîmbunătăţite" pentru găini ouătoare care se aplică de la 1 ianuarie 2012, informează Agerpres.
Astfel, Comisia Europeană invită Belgia, Bulgaria, Grecia, Spania, Franţa, Italia, Cipru, Letonia, Ungaria, Olanda, Polonia, Portugalia şi România să ia măsuri pentru a remedia deficienţele în punerea în aplicare a legislaţiei UE privind bunăstarea animalelor şi, în special, să pună în aplicare interdicţia privind cuştile 'neîmbunătăţite' pentru găini ouătoare care se aplică de la 1 ianuarie 2012, astfel cum se prevede în Directiva 1999/74/CE
Decizia politică de a interzice cuştile 'neîmbunătăţite' a fost luată în 1999. Statele membre au avut la dispoziţie doisprezece ani pentru a asigura o trecere fără dificultăţi la noul sistem şi pentru a pune în aplicare directiva. Cu toate acestea, până în prezent, în ciuda apelurilor repetate lansate de către Comisie, statele membre menţionate nu s-au conformat în mod corespunzător legislaţiei UE, precizează Bruxellesul. 
Statele membre în cauză au la dispoziţie două luni pentru a răspunde la scrisoarea de punere în întârziere, în cadrul procedurii UE în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS