11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFMI începe astăzi cea de-a patra evaluare a acordului cu România

FMI începe astăzi cea de-a patra evaluare a acordului cu România

Delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europeană (CE) şi Băncii Mondială începe astăzi, la Bucureşti, cea de-a patra misiune de evaluare a Acordului Stand-by de tip preventiv cu România, informează agerpres.ro. Delegaţia se va afla în Capitală până pe 6 februarie şi va avea întâlniri cu autorităţile române, precum şi cu reprezentanţii partidelor politice, ai sindicatelor, mediului de afaceri, băncilor şi societăţii civile. Concluziile misiunii vor fi transmise după încheierea vizitei. 
Misiunea anterioară a avut loc în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie 2011, pentru a treia evaluare a politicilor bugetare în cadrul acordului stand-by de tip preventiv cu România. La încheierea evaluării de la finele anului trecut, şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks, a apreciat că autorităţile au reuşit să îndeplinească toate condiţiile cerute de Fond şi se află în parametri stabiliţi cu acesta. 
Acordul Stand-By dintre România şi FMI a început la 31 martie 2011 şi este unul de tip preventiv, ridicându-se la 3,1 miliarde DST, respectiv 3,6 miliarde de euro, reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS