23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Vânătoare“ de cratiţe în supermarket

„Vânătoare“ de cratiţe în supermarket

http://www.youtube.com//embed/j9ry3MYG18w#!
http:http://www.youtube.com/watch?v=KRGp6DMvIbI

Aproape 200 de oameni s-au îngrămădit la deschiderea magazinului Lidl din Craiova, la primele ore ale dimineţii. Stocul de cratiţe a fost epuizat în câteva minute. Inaugurarea nu a fost lipsită de incidente.

Oamenii s-au aşezat ieri la rând de la ora 7.00 dimineaţa. „La 7.30, când am venit eu, erau vreo 50 de inşi la coadă“, povestea un bărbat din Craiova. La ora opt fără câteva minute, când s-au deschis uşile supermarketului Lidl, circa 200 de oameni doreau să intre. O femeie cu un copil de aproape un anişor în braţe spunea în faţa camerei că este „în treacăt“ şi că nu a venit pentru vreo promoţie anume. Altă persoană susţinea că a stat un sfert de oră la rând şi că a mers la supermarket, că poate găseşte „ceva mai ieftin“.

Cratiţele, ca pâinea caldă

După ce a intrat primul „val“ de oameni, cratiţele aflate la promoţie, la 10 lei bucata, s-au epuizat ca prin minune. Unii au cumpărat câte două sau chiar câte patru. „Ce faceţi cu patru cratiţe?“, l-am întrebat pe un bărbat din faţa mea. „Păi, am luat ca să le dau şi nepoţilor. Dacă tot au fost la promoţie…“, a răspuns domnul. Persoanele care au intrat în „valul al doilea“ de clienţi nu au mai găsit cratiţe, dar comentau văzând la alţii în coşuri: „De unde le-or fi luat, că nu mai văd pe nicăieri“. Un bătrânel cu o căciulă mare, neagră, a văzut reportofonul în mâna mea şi, agitat, m-a întrebat: „Nu vă supăraţi, cât costă ăsta? Şi de unde l-aţi luat?“.
Unii veniseră doar din curiozitate. „Bani nu prea avem, dar am venit din curiozitate. Am prins o crăticioară mai mică. E bună, că noi suntem două persoane şi aveam nevoie de ceva mai mic în care să încălzesc mâncarea“, a spus Maria Cârciumaru, de 60 de ani. „Am venit de la serviciu şi am intrat să văd ce au aici. Nu mă uit neapărat la promoţii“, a spus altă femeie. În câteva minute, nu te mai puteai mişca prin mulţime. Oamenii cumpărau de la aspiratoare şi espresoare de cafea, până la biscuiţi şi alte produse aflate la promoţii. Multe produse erau fabricate în Germania, conducerea magazinului spunând că acestea „se apropie de categoria premium“.  

Un agent de pază a întâmpinat un client cu un pumn în faţă

Inaugurarea magazinului Lidl nu a fost lipsită de incidente. Imediat după deschiderea uşilor, oamenii s-au înghesuit să intre. Un bărbat care se îmbulzea în mulţime a primit un pumn în plină figură de la un angajat al firmei Securitas, care asigură paza supermarketului. Bărbatul agresat de agentul de pază doreşte să-și păstreze anonimatul. El ne-a contactat la redacţie, precizând că nu doreşte să facă rău nimănui, dar vrea ca bodyguardul să-şi ceară scuze public pentru gestul său. El a povestit cum a fost agresat. „Se făcuse îmbulzeală când s-a deschis uşa din dreapta şi am vrut să intrăm pe acolo, iar agentul de pază ne înghesuia pe toţi. I-am zis să nu mai împingă şi am pus mâna să nu mă mai împingă. Am martori care au văzut când mi-a dat cu pumnul în faţă. Şi m-a şi înjurat. Am dat declaraţie cu martori acolo la ei, la firma care se ocupă de securitate. Greşeala mea a fost că eu am plecat de acasă ca să cumpăr ceva de la ei şi tot eu am fost cel care mi-am luat-o în freză! Nu am loc de muncă, stau cu chirie şi nu m-am dus la magazin ca să mă bată bodyguarzii…“, a spus bărbatul de 32 de ani. Directorul regional de vânzări al Lidl, Dan Palage, a precizat, pentru GdS, că nu ştie de existenţa vreunui conflict la intrarea în magazin: „Noi eram în interior. Nu am văzut nimic din ce era afară. Nu ştiu nimic de nici un incident. Să vedem şi noi imaginile…, dar nu sunt eu în măsură să iau vreo decizie. Noi lucrăm cu firma Securitas, care asigură paza“.
Până la închiderea ediţiei, firma de pază nu a răspuns întrebărilor GdS şi nu a prezentat vreun punct de vedere oficial referitor la incident. 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS