14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiniştrii de Finanţe din zona euro se reunesc mâine, pentru a stabili detalii ale măsurilor anticriză

Miniştrii de Finanţe din zona euro se reunesc mâine, pentru a stabili detalii ale măsurilor anticriză

Miniştrii de Finanţe din zona euro se vor reuni mâine, prima oară în acest an, pentru stabilirea unor detalii ale măsurilor anticriză, cu speranţa că ce a fost mai greu a trecut, chiar dacă Grecia continuă să fie în pericol de faliment, informează mediafax.ro. Întâlnirea miniştrilor de Finanţe din zona euro va fi urmată, mâine seară, de o reuniune la nivelul reprezentanţilor de profil din toate statele membre, iar discuţiile vor continua şi marţi.
În afară de Grecia, alte subiecte ale reuniunii vor fi mecanismul permanent de stabilitate financiar pentru ţările cu probleme din zona euro, care trebuie să intre în vigoare în iulie, şi noul tratat menit să întărească disciplina bugetară, care urmează să devină funcţional în ianuarie 2013.
Totodată, miniştrii vor studia cum poate fi condiţionată acordarea de ajutoare din acest fond de ratificarea unui nou tratat care impune o "regulă de aur" referitoare la revenirea la un buget echilibrat, idee susţinută de Germania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS