16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateClinton şi Juppé de acord cu continuarea misiunii din Afganistan

Clinton şi Juppé de acord cu continuarea misiunii din Afganistan

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, şi omologul său francez, Alain Juppé, au căzut de acord ieri 'să conlucreze' pentru a asigura continuarea misiunii internaţionale din Afganistan, a anunţat Departamentul de Stat, informează AGERPRES.
În cursul unei convorbiri telefonice cu ministrul de externe al Franţei, Hillary Clinton, i-a prezentat condoleanţe pentru moartea celor patru soldaţi francezi, vineri, în Afganistan, incident care l-a determinat pe preşedintele Nicolas Sarkozy să ridice problema retragerii anticipate a contingentului francez, a precizat diplomaţia americană într-un comunicat. 
Cei doi miniştri 'au căzut de acord ca Statele Unite şi Franţa să coopereze cu partenerii din cadrul ISAF (misiunea NATO) şi cu guvernul afgan cu scopul de a asigura continua soliditate şi eficienţă a misiunii', potrivit documentului citat. 
Aflat ieri într-o vizită în Afganistan, ministrul francez al apărării, Gérard Longuet, a afirmat că soldatul afgan care, în ajun, a ucis patru militari francezi şi a rănit alţi 15 era, 'fără îndoială, un taliban infiltrat de multă vreme' în rândurile armatei afgane. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS