22.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Muncii: Circa 1,5 milioane de persoane vor beneficia de ajutoare de încălzire în această iarnă

Ministerul Muncii: Circa 1,5 milioane de persoane vor beneficia de ajutoare de încălzire în această iarnă

Peste 1,5 milioane de persoane vor putea beneficia, în sezonul rece 2011-2012, de ajutoarele de încălzire acordate de Ministerul Muncii, ca urmare a majorării plafonului de venituri, a declarat, azi, pentru Agerpres, Mihaela Grecu, directorul Direcţiei Politici de Asistenţă Socială, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS).
"Pentru sezonul rece 2011-2012 se aplică noi reglementări legale care, pentru sistemul centralizat de încălzire, prevăd sistarea subvenţiilor (compensărilor) acordate de stat autorităţilor locale, respectiv furnizorilor de energie termică. În aceste condiţii, MMFPS a suplimentat măsurile de protecţie socială pentru cele mai vulnerabile categorii ale populaţiei. Astfel, plafonul bănesc până la care o familie sau o persoană poate beneficia de ajutor de încălzire a fost ridicat de la 615 lei la 786 lei/persoană – în cazul familiilor şi la 1.082 lei – pentru persoanele singure", a spus directorul Mihaela Grecu. 
Referindu-se la cele mai recente date de care dispune MMFPS, directorul Mihaela Grecu a arătat că situaţii referitoare la prima lună a sezonului rece indică 1.163.000 de beneficiari. "Pe parcursul sezonului rece, acest număr ar putea creşte, ajungând până la nivelul din precedenta iarnă, respectiv, 1,5 – 1,6 milioane", a subliniat oficialul MMFPS. 
Comparativ cu sezonul rece 2010 – 2011, numărul cererilor este în prezent cu circa 400.000 mai mic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS