13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBoc: Nu pot promite creşteri de pensii şi salarii peste noapte

Boc: Nu pot promite creşteri de pensii şi salarii peste noapte

Premierul Emil Boc a declarat ieri că dialogul cu populaţia va fi neîntrerupt, însă a subliniat că nu poate promite creşteri de pensii şi salarii „peste noapte“.
„Nu am venit să propun măriri de salarii şi pensii peste noapte. Acest lucru nu este posibil. Economia este stabilă, situaţia este sub control“, a spus Boc, la finalul şedinţei Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.
Primul-ministru a subliniat că nu are alternativă şi că măsurile dure de reformă pot aduce beneficii pe termen mediu şi lung. „Credeţi că eu şi colegii mei nu ştim cât de greu o duc mulţi oameni în această ţară? Credeţi că nu ştiu ce impact a avut măsura de a reduce salariile (…)? Ştim că aproximativ 200.000 de bugetari şi-au pierdut slujbele în aceşti ani. Nu am dorit acest lucru, dar era nevoie oare de redimensionarea aparatului de lucru în sistemul bugetar? Era nevoie. Oamenii au toate motivele să fie nemulţumiţi şi îi înţeleg, dar nu aveam alternativă decât să scufundăm economia şi ţara sau să luăm nişte măsuri care, într-adevăr, au fost mai neplăcute“, a spus Boc.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS