19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratorul unei societăţi din Craiova a înşelat o societate din Hong Kong cu 200.000 euro

Administratorul unei societăţi din Craiova a înşelat o societate din Hong Kong cu 200.000 euro

Administratorul unei societăţi comerciale din Craiova este suspectat că a prejudiciat o societate comercială din Hong Kong cu aproximativ 200.000 de euro, oferind spre vânzare un utilaj, pe care, în realitate, nu îl deţinea, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).
În urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţiştii craioveni, a fost încarcerat în arestul inspectoratului M. Ion, de 53 de ani, din Filiaşi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Acesta este suspectat de poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Dolj că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a indus şi menţinut în eroare reprezentanţii unei alte societăţi comerciale cu sediul în Hong Kong, cu ocazia încheierii şi derulării unui contract de vânzare-cumpărare având ca obiect un excavator utilizat în industria minieră.
În fapt, suspectul a încheiat contractul fără ca societatea pe care o reprezenta să deţină în proprietate un asemenea utilaj, partenerul de afaceri fiind prejudiciat cu aproximativ 200.000 de euro.
În baza probatoriului administrat, M. Ion a fost reţinut pentru 24 de ore pe baza ordonanţei de reţinere, iar astăzi urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj cu propunerea de sesizare a instanţei de judecată în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS