18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBucureşti: 170 de persoane au fost duse la secţiile de poliţie ieri, în a patra zi de proteste

Bucureşti: 170 de persoane au fost duse la secţiile de poliţie ieri, în a patra zi de proteste

Jandarmii bucureşteni au condus la secţiile de poliţie aproximativ 170 de persoane pentru verificări suplimentare, aseară, în a patra zi de proteste din Piaţa Universităţii, informează NewsIn. Potrivit unor oficiali ai Poliţiei Capitalei, dintre cei 170 de protestatari duşi la poliţie, aproape 140 au fost amprentaţi şi fotografiaţi, iar circa 100 au fost amendaţi. De asemenea, în urma verificărilor au fost deschise 18 dosare penale, în care se fac cercetări pentru diferite infracţiuni, cele mai multe de port ilegal de armă albă, întrucât asupra unora dintre protestatari au fost găsite obiecte cum ar fi petarde, cuţite, bastoane telescopice, lanţuri, dar şi un pistol cu bile sau marijuana.
Strategia forţelor de ordine care au asigurat aseară ordinea publică la protestul din Piaţa Universităţii din Capitală s-a schimbat faţă de duminică, 15 ianuarie, când au fost înregistrate violenţe. Astfel, la intrările în piaţă au fost organizate filtre de jandarmi, care îi percheziţionau pe cei care se încadrau în profilul protestatarului violent, iar cei asupra cărora erau găsite obiecte interzise erau duşi la secţiile de poliţie. Forţele de ordine au beneficiat de aportul ofiţerilor DGIPI, care au furnizat informaţii jandarmilor. Protestul de ieri din Piaţa Universităţii din Bucureşti s-a încheiat după miezul nopţii, în timpul manifestaţiilor nefiind înregistrate incidente majore.
Mai mult de 1.000 de persoane au protestat ieri în Piaţa Universităţii, atât pe platoul din faţa Teatrului Naţional, cât şi în zona fântânii de la Universitate. Oamenii au avut pancarte cu mesaje anti-Băsescu şi anti-Guvern, cerând demisia şefului statului, a membrilor Executivului sau organizarea de alegeri anticipate. Protestul a durat circa zece ore, primii oameni strângându-se în centrul Bucureştiului încă de la ora 14.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS