25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Ritli Ladislau: Vor fi consultări timp de 3-6 luni pentru noua lege a Sănătăţii

Ritli Ladislau: Vor fi consultări timp de 3-6 luni pentru noua lege a Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat azi că, în urma consultării pe care a avut-o cu premierul Emil Boc privind noua lege a Sănătăţii, ar putea fi două versiuni: fie amendarea vechiului act normativ, dar sunt deja prea multe amendamente, fie un proiect nou.
"Vom începe să lucrăm la o nouă formă a proiectului legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar. E nevoie de o reformă în sistemul sanitar. În prezent, acesta se confruntă cu o serie de probleme, începând cu cele de finanţare până la calitatea serviciilor medicale. La elaborarea proiectului pe care îl vom prezenta Guvernului României vom coopta medici, jurişti, reprezentanţi ai pacienţilor, pe cei ai sindicatelor, ai organizaţiilor profesionale. Estimăm o perioadă de consultări de aproximativ 3-6 luni, urmând ca mai apoi să avem un proiect pe care să îl supunem dezbaterii publice", a afirmat ministrul Sănătăţii, potrivit Agerpres.
Ritli Ladislau a adăugat că sunt aproximativ 15 capitole pe domenii care vor fi discutate, iar noul proiect legislativ va avea în vedere schimbări în ceea ce priveşte organizarea spitalelor, malpraxisul. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS