22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePacienţii vor să facă parte din echipa pentru noul proiect al legii sănătăţii

Pacienţii vor să facă parte din echipa pentru noul proiect al legii sănătăţii

Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), Gheorghe Tache, a declarat că el şi colegii lui vor accepta să facă parte din echipa care va lucra la noul proiect a legii sănătăţii, dacă li se va propune acest lucru, informează NewsIn.
"Pacienţii sunt reperele cele mai bune atunci când elaborăm un proiect în domeniul sănătăţii. Mereu ne-am exprimat dorinţa şi am militat pentru a dialoga cu decidenţii din sănătate, pentru că ştim cu toţii că legea sănătăţii este una dintre legile prioritare. Pentru ca aceasta să fie viabilă, trebuie să facem mai întâi o analiză complexă, care să vizeze disfuncţionalităţile sistemului de sănătate. Este important să existe o bună colaborare între specialişti şi reprezentanţii societăţii civile, pentru că altfel cercul ar fi incomplet", a mai spus preşedintele COPAC.
Premierul Boc a anunţat azi că ministrul Sănătăţii a fost însărcinat de coaliţie să-şi formeze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege al sănătății şi că Raed Arafat este binevenit să participe, dacă doreşte acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS