15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOamenii de afaceri turci vor să investească în România în energie, minerit sau agricultură

Oamenii de afaceri turci vor să investească în România în energie, minerit sau agricultură

Oameni de afaceri turci sunt interesaţi de marile privatizări din România şi vor să demareze afaceri în domenii precum energia, mineritul sau agricultura, se arată într-un comunicat transmis astăzi de Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD), citat de NewsIn.
“Oamenii de afaceri turci au afaceri în România în domenii diverse, de la industria grea până la industria media şi bancară şi sunt în continuare interesaţi să demareze afaceri în domenii precum energia, mineritul sau agricultura. Primim foarte multe cereri din Turcia de la oameni de afaceri care doresc să investească aici şi care sunt foarte interesaţi de marile privatizări din România” spune preşedintele TIAD, Omer Susli.
Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci din România va crea, împreună cu reprezentanţi ai Ambasadei Turciei în România şi ai Ministerului Afacerilor Externe, un grup de lucru comun care să iniţieze proiecte de cooperare în vederea creşterii vizibilităţii comunităţii de afaceri turceşti în România şi pentru a intensifica schimburile economice dintre cele două ţări.
Proiectele de cooperare vor fi incluse în Planul de Acţiuni al Parteneriatului Strategic dintre România şi Turcia, încheiat în decembrie 2011 la Ankara, de către preşedinţii României şi Turciei.
La 30 septembrie 2011 erau înregistrate în România 12.388 societăţi comerciale cu capital turcesc. În 2010, companiile cu capital turcesc au inregistrat o cifră de afaceri totală de peste 5 miliarde euro şi au investit în economia românească peste 2 miliarde euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS