10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Baconschi: Susţin reforma din sănătate, dar nu pe grabă şi sub presiunea străzii

Baconschi: Susţin reforma din sănătate, dar nu pe grabă şi sub presiunea străzii

Ministrul de externe al României, Teodor Baconschi, prim-vicepreşedintele PDL, a afirmat că susţine reforma sistemului de sănătate, "dar nu pe grabă și sub presiunea străzii, ci în ritmul adecvat unei asemenea transformări", informează NewsIn.
"Legea sănătății vizează binele comun. E absurdă, prin urmare, politizarea subiectului. Nu avem de-a face, în acest caz, cu o temă de (pre)campanie. E vorba despre calitatea vieții fiecăruia și a tuturor. În ce mă privește, susțin reforma sistemului de sănătate publică, dar nu pe grabă și sub presiunea străzii, ci în ritmul adecvat unei asemenea transformări structurale. Știu că, până la urmă, noua Lege a sănătății va fi doar o formulă de compromis (pentru că mulți actori profită de actualul sistem și nu-și doresc spargerea atâtor monopoluri lucrative). Asta nu înseamnă că trebuie să ne mulțumim cu starea prezentă", spune ministrul de Externe, într-o postare intitulată "Multă sănătate!", publicată pe site-ul Fundaţiei Creştin-Democrate al cărei preşedinte e.
Baconschi anunţă că Fundaţia va organiza între 20-21 ianuarie, la Sighişoara, o conferință pe subiect. Astfel, tema principală a dezbaterii va fi principiul subsidiarității și rolul actorilor privați, inclusiv al Bisericii, în sistemul de sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS