15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu îi cere public lui Boc să retragă noua lege a sănătăţii

Băsescu îi cere public lui Boc să retragă noua lege a sănătăţii

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri că-i cere public premierului Emil Boc să retragă proiectul care vizează reforma în sănătate. Preşedintele a argumentat solicitarea către Emil Boc pentru a retrage noua lege a sănătăţii din dezbatere publică prin faptul că „nimeni nu vrea schimbarea“.
„Nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia sau foarte puţini o vor, probabil medicii mai tineri sau cei la mijloc de carieră. Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenţă nu vrea schimbarea. Înţeleg prin toate semnalele publice că şi o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sănătate“, a argumentat Băsescu.
„În aceste condiţii, pot spune că cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în sănătate. Am discutat cu primul-ministru intenţia de a face acest lucru, o fac eu pentru că aici a fost comisia prezidenţială, aici s-a făcut propunerea de proiecte de lege, aici au fost specialiştii care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic şi de a da nişte soluţii adaptate la realităţile României, care să poată contribui la o mai bună gestionare a resurselor existente şi să mărească resursele financiare pentru creşterea calităţii şi competitivităţii sistemului“, a mai spus preşedintele.
• NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS