14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Primarul din Orşova şi-a recâştigat funcţia în instanţă

Mehedinţi: Primarul din Orşova şi-a recâştigat funcţia în instanţă

Primarul municipiului Orşova, Constantin Brăgaru a reuşit să treacă hopul suspendării sale din funcţie pentru incompatibilitate, reuşind să respingă în instanţă ordinul subprefectului de Mehedinţi, Ioan Suru, care chiar din prima zi a anului 2012 a vrut să îl trimită pe edil acasă. Brăgaru a atacat ordinul de suspendare în instanţă, iar judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi i-au dat câştig de cauză. 
Avocatul primarului a susţinut că ordinul subprefectului nu avea viza de legalitate, dar şi faptul că nu a fost comunicat prefectului atât raportul de evaluare al ANI, cât şi raportul de evaluare întocmit de secretarul Primăriei Orşova. Edilul a susţinut că nu a recunoscut semnătura prefectului pe ordinul emis de subprefect şi a considerat că suspendarea era ilegală, atâta timp când există un proces pe rol, din care trebuie să reise dacă primarul este incompatibil sau nu, după un raport înctomit de ANI.
În Ordinul semnat la începutul anului de subprefectul de Mehedinţi, Ioan Suru, se preciza că mandatul primarului încetează după ce a fost constatată starea de incompatibilitate în perioada 25 iunie 2008 – 19 ianuarie 2009, când Brăgaru a fost, în acelaşi timp, primar şi administrator la societatea comercială S.C. Cobra SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS