10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Curtea Constituţională din Republica Moldova decide azi în privinţa scrutinului prezidenţial din 16 decembrie

Curtea Constituţională din Republica Moldova decide azi în privinţa scrutinului prezidenţial din 16 decembrie

Curtea Constituțională din Republica Moldova va decide azi dacă alegerile prezidențiale din 16 decembrie au încălcat prevederile Legii Supreme, iar în cazul unui răspuns pozitiv, totul va porni de la zero – Parlamentul va stabili o nouă dată pentru alegerile ordinare, iar candidaţii se vor reînscrie.
După cum informează NewsIn, la propunerea preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, la alegerile din 16 decembrie deputații și-au arătat buletinele la ieșirea din cabina de vot, pentru a îndepărta orice suspiciuni în privinţa unor jocuri în coaliţia de guvernare. Practic, toți deputații AIE, dar și grupul Dodon, și-au afișat opțiunile, reaminteşte agenţia UNIMEDIA.
Ulterior, deputatul independent Mihai Godea – fost membru PLDM, partidul premierului Vlad Filat – a depus o sesizare la Curtea Constituţională prin care a solicitat să fie verificată constituționalitatea modului în care s-au desfășurat alegerile prezindențiale din 16 decembrie – dacă a fost asigurat secretul votului. 
Decizia Curţii Constituţionale este aşteptată în condiţiile în care duminică ar urma să aibă loc a doua încercare de alegere a preşedintelui ţării. Dacă această nouă încercare va eşua, vor fi declanşate alegeri anticipate, pentru a treia oară în decurs de mai puţin de trei ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS