18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii la Secţiile 1 şi 3 de Poliţie din Capitală şi la locuinţele a zeci de poliţişti

Percheziţii la Secţiile 1 şi 3 de Poliţie din Capitală şi la locuinţele a zeci de poliţişti

Ofiţerii DGA au descins, azi-dimineaţă, la locuinţele a zeci de poliţişti din Bucureşti, precum şi la Secţiile 1 şi 3 Poliţie unde lucreză aceştia, agenţii fiind suspectaţi de luare de mită, informează NewsIn, citând surse judiciare.
Ancheta vizează, cel mai probabil 32 de agenţi de la Secţiile 1 şi 3 Poliţie din Bucureşti.
Cei 32 de agenţi de poliţie, majoritatea de la ordine publică, care aveau competenţe şi pe linie rutieră, sunt suspectaţi că au luat mită de la şoferi prinşi în trafic fără ITP valabil. În aceste cazuri, au spus sursele NewsIn, poliţiştii negociau cu şoferul, care, dacă era dispus să îi plătească o anumită sumă agentului, scăpa cu o amendă pentru o abatere de cele mai multe ori inexisentă, deşi sancţiunea pentru lipsa avizului ITP este ridicarea plăcuţelor de înmatriculare şi imposibilitatea de a mai circula.  
De asemenea, agenţii sunt suspectaţi că, în unele cazuri, deşi constatau abateri pe linie de ordine publică, solicitau sume de bani pentru a nu aplica amenzi.
Anchetatorii au început cercetările în acest caz în urmă cu mai multe luni, după ce a primit informaţii de la conducerea Poliţiei Capitalei şi de la IGPR. Cei 32 de poliţişti au fost monitorizaţi timp de mai multe luni. Ofiţerii DGA au avut infiltraţi agenţi sub acoperire pentru a proba activităţile ilicite ale agenţilor bucureşteni.
Acţiunea demarată azi-dimineaţă este coordonată de directorul general al DGA, chestorul Jenică Arion. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS