12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE va cere clarificări Olandei despre relatările din presă privind infracţionalitatea românilor

MAE va cere clarificări Olandei despre relatările din presă privind infracţionalitatea românilor

Centrala Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a transmis Ambasadei României în Olanda instrucţiuni pentru iniţierea de demersuri pe lângă autorităţile olandeze abilitate pentru clarificarea informaţiilor vehiculate în presă referitoare la o presupusă analiză asupra infracţionalităţii românilor din Olanda.
Conform NewsIn, MAE reiterează faptul că estimările vehiculate în presa olandeză nu sunt susţinute nici de datele statistice oficiale şi nici de realităţile din teren, nefiind confirmate creşteri semnificative ale numărului de infracţiuni comise de cetăţeni români, aşa cum rezultă din informaţiile apărute în media olandeză.
Conform datelor comunicate de autorităţile olandeze, 1.600 de cetăţeni români au fost reţinuţi în Olanda în 2010, din care circa 80% pentru infracţiuni fără violenţă. În acelaşi timp, la 31 martie 2011, în penitenciarele olandeze se aflau doar 180 de cetăţeni români (aproape 140 sub acuzaţii de infracţiuni împotriva proprietăţii), din care 120 în arest preventiv şi 60 pentru executarea pedepsei.
Presa de la Haga a relatat săptămâna trecută că poliţia olandeză a lansat o anchetă, care se va încheia în vară, pentru a stabili dacă polonezii, bulgarii şi românii sunt implicaţi în număr din ce în ce mai mare în activităţi criminale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS