21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Noi ambulanţe pentru subunităţile SMURD din judeţ

Olt: Noi ambulanţe pentru subunităţile SMURD din judeţ

Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt din Scorniceşti şi din comuna Stoeneşti vor avea la dispoziţie pentru intervenţii şi câte o ambulanţă începând cu luna februarie, conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al instituţiei menţionate, Alin Băsăşteanu, ciitat de Agerpres.
El a precizat că ambulanţele respective sunt noi şi deocamdată se află la sediul judeţean al ISU Olt, urmând a fi distribuite către Scorniceşti şi Stoeneşti în ultima parte a lunii ianuarie sau prima săptămână din februarie. 
Acestea vor interveni pe o suprafaţă de aproximativ 2.000 de kilometri pătraţi şi vor putea acorda prim ajutor calificat unui număr de peste 100.000 de persoane.
Ambulanţele fac parte dintr-un proiect amplu al Ministerului Sănătăţii prin care se vor achiziţiona peste 1.200 de ambulanţe de tip B şi C, o parte dintre acestea ajungând prin contracte de comodat şi la unităţile SMURD din ţară. 
SMURD Olt mai are ambulanţe care acţionează în Slatina, Caracal şi Vişina. În judeţ au absolvit cursuri şi pot lucra pe ambulanţele SMURD peste 200 de angajaţi ai ISU Olt. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS