21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Lionel Messi a câştigat pentru a treia oară consecutiv Balonul de Aur

Fotbal – Lionel Messi a câştigat pentru a treia oară consecutiv Balonul de Aur

Mijlocaşul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a câştigat, luni seară, pentru a treia oară consecutiv Balonul de Aur, trofeu decernat în cadrul unei gale desfăşurate la Zurich, informează Mediafax.

Messi, câştigător şi în 2009 şi în 2010, i-a învins în lupta pentru trofeul FIFA Balonul de Aur 2011 pe coechipierul său de la FC Barcelona, Xavi Hernandez, şi pe fotbalistul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Portughezul a lipsit de la eveniment, deoarece echipa Real Madrid are programat, marţi, un meci în Cupa Spaniei.

Argentinianul a egalat performanţa olandezilor Johan Cruyff (1971, 1973, 1974) şi Marco van Basten (1988, 1989, 1992) şi a francezului Michel Platini (1983, 1984, 1985), care au câştigat Balonul de Aur tot de trei ori.

Messi, în vârstă de 24 de ani, a câştigat în 2011 titlul şi Supercupa Spaniei, Liga Campionilor şi Supercupa Europei cu FC Barcelona.

 

Neymar a marcat cel mai frumos gol

 

Pentru Premiul Puskas, care recompensează cel mai frumos gol, a fost câştigat de jucătorul echipei FC Santos, Neymar, pentru o reuşită de la un meci cu Flamengo. Au mai fost nominalizaţi Lionel Messi – FC Barcelona (golul marcat în meciul cu Arsenal din returul optimilor Ligii Campionilor) şi Wayne Rooney – Manchester United (un gol la meciul cu Manchester City).

 

Federaţia Japoneză, premiul fair-play

 

Federaţia Japoneză de Fotbal a primit premiul pentru fair-play, după ce naţionala feminină a câştigat Campionatul Mondial şi Japonia a organizat Campionatul Mondial al cluburilor, în ciuda seismului devastator de la începutul anului 2011.

 

Josep Guardiola, cel mai bun antrenor pe 2011

 

Tehnicianul echipei FC Barcelona, Josep Guardiola, a primit trofeul pentru cel mai bun antrenor al anului. Pentru acest titlu au mai fost nominalizaţi Alex Ferguson (Manchester United) şi José Mourinho (Real Madrid). Mourinho nu a fost prezent la eveniment, deoarece Real Madrid are programat, marţi, un meci în Cupa Spaniei.

Tehnicianul Alex Ferguson a primit Premiul prezidenţial FIFA, distincţie acordată de forul mondial din 2001 persoanei sau instituţiei care a avut o contribuţie majoră în fotbal, pentru un eveniment special, pentru întreaga carieră sau pentru o atitudine exemplară.

 

Echipa ideală

 

În gala de la Zurich a fost anunţată şi echipa anului 2011, care este următoarea: Iker Casillas (Spania, Real Madrid) – Daniel Alves (Brazilia, FC Barcelona), Gerard Piqué (Spania, FC Barcelona), Nemanja Vidici (Serbia, Manchester United), Sergio Ramos (Spania, Real Madrid) – Xabi Alonso (Spania, Real Madrid), Xavi (Spania, FC Barcelona), Andres Iniesta (Spania, FC Barcelona) – Cristiano Ronaldo (Portugalia, Real Madrid), Lionel Messi (Argentina, FC Barcelona), Wayne Rooney (Anglia, Manchester United).

Gala a fost prezentată de fostul fotbalist Ruud Gullit şi de jurnalista Kay Murray.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS