17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii români au acces la noi resurse de învăţare prin proiectul "Şcoala Discovery"

Elevii români au acces la noi resurse de învăţare prin proiectul „Şcoala Discovery”

Elevii români se vor putea documenta de la televizor cu privire la subiecte ştiinţifice din fizică, chimie, biologie, ecologie sau invenţii, acestea urmând să fie prezentate, din 16 ianuarie, în cadrul programului TV "Şcoala Discovery", gândit pentru diversificarea resurselor de învăţare.
"Ţelul nostru este să aducem lumea Discovery în sălile de clasă şi să stimulăm curiozitatea firească a elevilor faţă de ştiinţă. (…) Suntem recunoscători Ministerului Educaţiei pentru susţinerea acordată şi pentru feedback-ul valoros oferit în implementarea proiectului şi ne dorim să fim implicaţi în continuare în procesul educaţional din România", a spus Mark Hollinger, preşedinte şi CEO Discovery Networks International, citat de Mediafax.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat la lansarea proiectului, că această iniţiativă oferă o diversificare a resurselor de învăţare pentru profesori şi elevi.
"Va exista un site, scoala.discovery.ro, unde se vor găsi toate materialele complementare fiecărei emisiuni, pentru profesori, elevi şi părinţi", a mai spus ministrul Educaţiei.
Discovery Networks şi Ministerul Educaţiei au selectat un grup de 110 de şcoli din România, care vor fi monitorizate îndeaproape şi ai căror profesori vor fi instruiţi să utilizeze noile instrumente de lucru. Accesul la cablu şi/sau satelit al acestor şcoli va fi facilitat de Discovery.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS